Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sminkelési tippek.

Három alapvető dolgot kell mindig szem előtt tartanunk:

 

  • ​​milyen az arcformánk
  • milyen hajunk, szemünk és öltözékünk színe

  • milyen alkalomra készül a smink

Persze senki arcán nincsen cetli, amelyről le lehetne olvasni, hogy milyen formájú. Akkor hogyan lehet ezt megállapítani? Van erre egy igen egyszerű módszer. Hajunkat hátratűzve kiválasztunk két pontot a homlokunk, a hajunk tövénél, másik kettőt a szemek fölött kétujjnyira halántékunk alatt mindkét oldalon és egy pontot állunkon. Ezeket képzeletben összekötve megtudhatjuk, hogy milyen alakú az arcunk. Lehet: ovális, szögletes, gyémánt alakú, kerek, hosszúkás, háromszög és fordított háromszög alakú. A forma meghatározása fontos, hogy később jól tudjuk alkalmazni a korrektort és a pirosítót.

 

Mielőtt nekikezdenénk a tényleges sminkelésnek, fontos előkészületeket kell tennünk.
 

először is egy alapos tisztítás - egy kis vatta, rá arctisztító tonik - ezzel töröljük át 3-4-szer bőrünket
arckrém használata is hasznos, mivel védőréteget képez
vessünk egy pillantást a szemöldökünkre is, hátha igazításra szorul
A szép formájú szemöldök kiemeli a tekintet szépségét. Éppen ezért kell rá különös figyelmet fordítanunk. Hogyan igazítsuk tehát formára?
Húzzunk egy képzeletbeli vonalat a szemöldök kezdetétől orrcimpánkig. Amely szálak ezen túllógnak azt egy csipesszel szedjük ki.
Húzzunk egy másik vonalat ugyancsak az orrcimpától a szemzugig. Itt is a túllógó felesleget kell kihúzgálni.
Most már kezdődhet a sminkelés. :)

 

Szemöldökünket egy jól kihegyezett szemceruza segítségével tehetjük dúsabbá. Szemöldökünk tövétől indulva húzzunk körülbelül 4 mm hosszú vonalakat, pontosan követve annak formáját. A vonalak között kell kis helyet hagyni, ne folyjanak össze. Fontos, hogy a ceruza színe hasonló legyen szemöldökünk és hajunk színéhez. 

A szemkontúr megrajzolásához is a szemceruza a legpraktikusabb eszköz. A belső szemzug felől indulva egy határozott mozdulattal húzzuk meg a vonalat, amelyet próbáljunk minél közelebb rajzolni a szempillákhoz. Ne haladjunk át többször rajta. Nappalra szürkés vagy barnás, halványabb árnyalatot válasszunk, estére használhatunk feketét is. Ha a folyékony szemkihúzó mellett döntünk, bánjunk vele óvatosan, mivel jóval erőteljesebb a hatása. 

A szemhéjpúder színe térjen el szemünkétől, különben nem hívja fel a figyelmet tekintetünkre, de harmonizáljon hajunk és ruházatunk színével. Felfelé ívelő irányba vigyük fel. Érdemes két - egy sötétebb és egy világosabb - színt használni, keverni. Ez feldobja a sminket. A sötétebb színt vigyük fel a szemhéjak aljára közel a pillákhoz, a világosabbat e fölé. 

Alapozó:

♦ Arra használd az alapozót, amire való ♦

Az alapozó nem önbarnító, nem korrektor, nem arcápoló. Az alapozó a bőröd felszínén dolgozik, elsimítja az apró (de csak a nagyon apró) felszíni egyenetlenségeket és kiigazítja a színbeli eltéréseket.

Az alapozót ne esetlegesen kend el az arcodon! Az orrodtól kifelé és fentről lefelé haladva dolgozz, így biztosan egységes lesz a színe, és nem borzolod fel az apró pihéket az arcodon. Apropó, pihék!Ha smink nélkül nem is erős a bajuszvonalad, a helytelenül felvitt alapozó a szőrszálakra tapadva felerősíti a látványukat!

A kompakt alapozót szivaccsal oszlasd el az arcodon, a por állagúhoz mindenképpen ecset dukál. A krémes változatot pontokban tedd az arcodra, és a kezeddel vagy ecsettel dolgozd el rajta. A folyékony alapozókat a legszebben a kezeddel tudod eloszlatni.

Púder:

Senkinek sem egyenletes az arcbőre, tehát nem lehet általános, minden hibát eltüntető púdert találni. A trükk a színes púder. Keverj az alap porhoz egy kis sárgát, ami elfedi a kisebb ráncokat, a sárgabarack és a pink élénkít, az orgona jól mutat esti világításnál. Érdemes kísérletezni!
 

Rúzs:

Világos bőrhöz és hajhoz a hideg színek passzolnak: lila vagy padlizsán.
A mediterrán típusú, sötét bőrű és hajú hölgyeknek jól áll a csokoládébarna, bordó vagy téglavörös szín.
Aki egyik szélsőséges típushoz sem tartozik, az kedvére válogathat a színek között. "Mindennapos használatra" nem való a nagyon erős rúzs, de egy esti sminkbe az is belefér.
Arra természetesen mindenkinek ügyelnie kell, hogy a rúzs színe harmonizáljon a smink többi alkotóelemével, a hajszínnel és a ruházattal.
Pirosító, vagy bronzosító:

A bronzosító és a pirosító használata az egyik legalapvetőbb része a tökéletes smink elkészítésének, hiszen lehet akármennyire szépen festve a szemed vagy a szád, ha a sminked alapja hiányos, akkor mindez semmit nem ér.

Válaszd ki a színedet!

Pirosítóból nagyon sok árnyalat létezik az üde rózsaszíntől kezdve a piroson át egészen a narancsba hajlókig, melyek mind más-más bőrszínhez ajánlottak. Porcelános és világos bőrre elsősorban a barack és lazacos árnyalatok passzolnak, középbarna és napbaríntott színnél a rózsás árnyalatok dominálnak inkább. A szürkés bőrön a rózsaszín élénkebb árnyalatai mutatnak szépen, míg, ha sárgás tónusú a bőröd, elsősorban a narancsos és korallszínek között érdemes nézelődnöd.
 

Mértékkel használd! Olykor a kevesebb több. ;)
 
Jó minőségű termékeket használj!!! Ez nagyon fontos.

smink.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natúr smink!

natur-smink.jpgA jó smink nem látszik, és mégis széppé teszi az arcod.  

1.lépés: Húzd ki fehér szemceruzával az alsó szemhéjad belső részét. A tekintet friss lesz és élénk, mert a fehér szín fényt ad a szemnek.

2.lépés: A szemed alá tegyél egy kis korrektort. Ügyelj rá, hogy kevés kerüljön a bőrödre, mert könnyen meggyűlik az apró ráncocskákban, és kiemeli azt, amit kendőzni akarsz. Az ujjbegyeiddel finoman ütögesd be a bőrbe. Ha az arcodon még van takargatnivaló, akkor ott is használd a korrektort. Ha a bőrképed nem az igazi, akkor használj színezett nappali krémet vagy nagyon könnyű alapozót. Mindig alaposan dolgozd el, hogy csak te tudj róla!

l.jpg3.lépés: A szemhéj sokszor pirosabb a bőr többi részénél, ezért a felső szemhéjad egész felületére vigyél fel bőrszínű szemhéjpúdert. Ez azért jobb, mint az alapozó, mert nem ül meg a redőkben.

4.lépés:  Hangsúlyozd a szemed! Vékonyan húzd ki barna vagy fekete szemceruzával, vagy a szempillák tövét satírozd át egy semleges, nem feltűnő szemhéjpúderrel. A barna árnyalatai az összes szemszínhez passzolnak. Ha a szemceruzával nem tudsz egyenes vonalat húzni, akkor a felső szempillák tövébe rajzolj apró pontokat, szorosan egymás mellé. A hatás egybefüggő lesz. Az alsó szemhéjadat csak akkor szabad kihúzni, ha teljesen karikamentes vagy, mert a szemed alatti sötét árnyalat fáradttá teszi a tekintetet.

5.lépés:  Következik a szempillaspirál. A pillák tövétől és a belső szemzugtól kifelé spirálozz.

ecsetek.jpg Ha összeragadnak a szálak, egy régi fogkefével vagy szempillafésűvel válaszd szét őket.

6.lépés: Egy nagy ecset segítségével vigyél fel a járomcsontodra rózsás árnyalatú arcpirosítót. Óvatosan bánj a pirosítóval, hogy természetes hatást keltsen.

7.lépés: Az ajkaidat csak egy kis ajakápolóval és szájfénnyel dobd fel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Jó smink

(Horváth Hanna, 2016.05.31 16:47)

Meg vagyok elégedve természetes szépséget áraszt.

 

 

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 30464
30 nap: 287
24 óra: 4